Wat is een executive coach en hoe gaan ze tewerk?Een executive coach is een gekwalificeerde professional die met individuen werkt (meestal leidinggevenden, maar vaak ook potentiële werknemers) om hen te helpen het zelfbewustzijn te vergroten, doelen te verduidelijken en te bereiken, hun potentieel te ontsluiten en om als een klankbord te fungeren. Een executive coach is geen adviseurs of therapeut (hoewel velen een adviserende of therapeutische achtergrond hebben) en geven meestal geen advies of lossen geen problemen van klanten op. In plaats daarvan stellen ze vragen om een ​​leidinggevende te helpen bij het verhelderen en oplossen van hun eigen problemen. Er zijn veel manieren om een ​​executive coach te vinden. Mondelinge verwijzingen van andere leidinggevenden kunnen een bron zijn – in feite, veel van de meest succesvolle coaches maken zelfs geen reclame. Als het gaat om executive coaching, zijn gesprekken volledig vertrouwelijk tussen de executive coach en de klant. Als een organisatie betaalt voor de coachingdiensten van een leidinggevende, kunnen ze periodieke statusupdates ontvangen (datums, bereikte mijlpalen), maar niets anders wordt gedeeld zonder toestemming van de persoon die gecoacht wordt. Hoewel er veel variaties zijn, omvat executive coaching meestal een reeks fasen, beginnend met intake, beoordeling, doelen stellen en ontwikkelingsplanning, en vervolgens het ontwikkelingsplan doorlopen, met periodieke check-ins met de executive manager. Het proces is voorbij wanneer de ontwikkelingsdoelstelling(en) zijn bereikt, of wanneer de coach en/of de klant besluit dat het moet stoppen. De gemiddelde duur van een coachingovereenkomst is zeven tot twaalf maanden.

Wie huurt een executive coach in

Vroeger deden bedrijven beroep op een executive coach om een leidinggevende te repareren. Tegenwoordig huren de meeste bedrijven executive coaches in als een manier om te investeren in hun topleidinggevenden met hoog potentieel. Het is niet langer een stigma om een ​​coach te hebben. Het is een statussymbool geworden. Hoewel leidinggevenden hun eigen coaches kunnen huren (meestal CEO’s of bedrijfseigenaren), is het meer gebruikelijk dat bedrijven (via Human Resources) een executive coach aanbevelen voor een leidinggevende als onderdeel van een uitvoerend ontwikkelingsprogramma. De coachee kan worden gepromoveerd, geconfronteerd worden met een aantal uitdagingen (meestal met betrekking tot sociale relaties), of worden geprepareerd voor grotere projecten. En ja, er worden nog steeds coaches ingehuurd om gedragsproblemen te corrigeren en leiders te helpen persoonlijke conflicten op te lossen. Als je als klant een coachingovereenkomst aangaat met een open geest en een echt gemotiveerd bent om te groeien, mag je er van uitgaan dat je van deze voordelen profiteert:

  • gebruik maken van je sterke punten
  • meer productieve relaties opbouwen
  • bereiken wat je wilt
  • nieuwe manieren om te reageren leren

Zie anderen en jezelf duidelijker

Als je niet bereid bent om door het vaak ontmoedigende, frustrerende en gênante proces heen te gaan om te erkennen dat je moet groeien, en daadwerkelijk moet doen wat nodig is om te groeien, zul je geen baat hebben bij het hebben van een executive coach. Ongeacht hoe oud je bent of waar je bent in je carrière, als je het meeste en het beste wilt halen uit het hebben van een coach, moet je vooral bereid zijn om als beginner te starten. Word goed in nieuwe dingen met Elodie van Sytzama. Elodie wordt aangeprezen om haar jarenlange ervaring in de zakenwereld. Zoals elke nieuwe relatie kan het werken met een coach een uitdaging en zelfs een beetje eng zijn. Maar als je dapper, toegewijd en nieuwsgierig bent, zul je merken dat je coachingrelatie een krachtige katalysator kan zijn om de persoon te worden die je het liefst wilt zijn en worden. Plan een vrijblijvend intake-gesprek via de website www.elodievansytzama.nl. Lees meer…

Categorieën: Coaching en Workshops