Verpakkingsmateriaal is een van de eerste zaken die je moet kopen op het moment dat jij een webshop wilt gaan beginnen. Als jij hier mee bezig bent, met een eigen webwinkel opstarten, dan is dit waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Je denkt dan aan het klaarmaken van de site en het inkopen van artikelen die jij leuk vindt om te verkopen. Ook zul je waarschijnlijk wel nagedacht hebben over een naam voor jouw eigen bedrijfje. Maar heb je ook verder nagedacht over hoe het gaat op het moment dat je webwinkel live gaat? Heb je bijvoorbeeld nagedacht over hoe je zaken gaat versturen? Verpakkingsmateriaal is daarbij echt onmisbaar! Denk dus verder dan alleen het opzetten van jouw onderneming, denk ook aan wat je nodig hebt op het moment dat je echt van start gaat! Natuurlijk is inschrijving bij de Kamer van Koophandel van belang, moet jij een BTW-nummer hebben en producten om te verkopen, net als een mooie site om ze op aan te bieden. Maar je moet ook alles paraat hebben voor het moment dat de eerste bestellingen binnen komen. Verpakkingsmateriaal heb je dan gewoon nodig om bestellingen te kunnen verzenden!

Verpakkingsmateriaal in verschillende varianten

Wat moet je dan allemaal op voorraad hebben op dit gebied? Verpakkingsmateriaal is in veel verschillende varianten verkrijgbaar en het is sterk afhankelijk van wat jij verkoopt wat je nodig hebt. Verkoop je bijvoorbeeld alleen maar ansichtkaarten, dan kun je vaak volstaan met stevige enveloppen om een bestelling in te verzenden. Verkoop jij echter onder meer grote bloempotten, dan zul je toch echt andere verpakkingsmaterialen moeten hebben. Dan heb je bijvoorbeeld een stevige doos in het juiste formaat nodig, net als noppenfolie om de pot te omwikkelen en schuimblokjes om de lege ruimte in de doos op te vullen. Verpakkingsmateriaal is belangrijk om bestelde artikelen heel en onbeschadigd op het afleveradres te krijgen en het is dus in veel verschillende varianten verkrijgbaar. Je kunt dan denken aan:

  • kartonnen dozen en verzenddozen
  • tape en plakband
  • beschermingsmateriaal en opvulmateriaal
  • omsnoeringsmaterialen
  • folie en wikkelfolie
  • pakpapier
  • verzendenveloppen

Denk dus goed na over wat jij nodig hebt om jouw producten veilig te kunnen versturen. Welke maten dozen heb jij nodig? Hoe sterk moeten deze zijn? Wat voor beschermingsmateriaal kun jij het beste gebruiken en heb je ook opvulmaterialen nodig? Verpakkingsmateriaal op tijd uitkiezen is van belang om ervoor te zorgen dat je niet voor een inpakprobleem komt te staan op het moment dat de eerste bestellingen bij jou binnenkomen!

Kies uit vele varianten

Verpakkingsmateriaal is te krijgen bij diverse winkels en groothandels. Wil jij echter graag alles wat je nodig hebt op één plek bestellen en wil jij daarbij kunnen kiezen uit verschillende varianten, dan is het een aanrader om hiervoor naar VIV te gaan. Zij hebben namelijk echt een zeer ruime selectie, waardoor je bij hen eigenlijk altijd wel alles kunt vinden wat je op dit gebied nodig hebt. Verpakkingsmateriaal bestellen doe je bij hen eenvoudig via webshop.viv.nl! Zoek je bijvoorbeeld dozen, dan kun je bij hen kiezen uit verschillende formaten. Mocht het formaat dat jij zoekt er nu net niet tussen zitten, neem dan even contact met hen op, de kans is zeer groot dat zij het jou alsnog kunnen leveren! Niet alleen kun je bij hen verschillende maten bestellen, maar ook verschillende kwaliteiten, voor lichtere en zwaardere goederen bijvoorbeeld. En wil jij jouw logo of bedrijfsnaam op iedere doos hebben staan? Ook bedrukking is bij hen mogelijk! Je ziet dat zij dus heel veel opties bieden! Verpakkingsmateriaal kopen? Daarvoor ga je dus naar VIV!