Als je ooit een nieuw elektronisch apparaat of een paar schoenen hebt gekocht, zul je maar al te goed bekend zijn met die kleine zakjes die in de doos zitten. De meesten van ons hebben een vaag idee over het feit dat ze onze producten op de een of andere manier beschermen. Maar zodra de doos open is, gooien we ze weg zonder erbij na te denken. En het blijkt dat het helemaal verkeerd is om ze weg te gooien! Deze gratis zakjes kunnen worden hergebruikt voor een hele reeks dingen die je tijd, energie en geld kunnen besparen. In het vervolg houd je ze dus maar beter bij! De zakjes bevatten silica gel – kleine balletjes siliciumdioxide die poreus zijn en snel vocht uit de omgeving absorberen. Eigenlijk zijn de zakjes silica gel hetzelfde als wat wordt gebruikt in sommige soorten kattenbakvulling. Ondanks de waarschuwingen op het zakje om de inhoud niet op te eten, heeft de silica gel niet echt de neiging om giftig te zijn, hoewel sommige giftige chemicaliën in de mix kunnen worden toegevoegd (dus ga de eetbaarheid niet uitproberen!). Het gevaarlijkste is het mogelijk gevaar voor verstikking, dus houd ze uit de buurt van kinderen. Maar laat dit je er niet van weerhouden om een stapel zakjes op te sparen. Jouw voorraad kan ongelooflijk nuttig worden. Niet alleen houden deze zakjes je aankopen droogzakjes en vers in de doos, ze kunnen ook van pas komen als je iets wilt uitdrogen. Hieronder enkele tips voor het gebruik van silica gel.

Situaties waarbij zakjes silica gel van pas komen

  • Red je telefoon van de ondergang – Heb je je iPhone weer in het toilet laten vallen? Vergeet rijst, deze zakjes silica gel zijn veel efficiënter in het opzuigen van vocht. Laat je telefoon gewoon ’s nachts in een volle pot silica gel staan en laat het apparaat goed drogen.
  • De voorruit van je wagen ontdoen van mist – Nooit meer wachten tot je voorruit weer helder is in de ochtend? Plaats gewoon enkele zakjes aan de binnenkant onder je voorruit en ze houden je voorruit droog en helder ongeacht het weer.
  • Verleng de levensduur van uw scheermesjes – Elke liefhebber van scheren weet dat vocht de grootste vijand van je scheermes is, maar je houdt ze langer scherp als je ze in een tupperware-container bewaart met een paar van deze zakjes silica gel.
  • Houd je sporttas proper – Je kunt voorkomen dat schimmels en bacteriën je zweterige sporttas en materiaal koloniseren door een paar van deze zakjes aan je sporttas toe te voegen.
  • Bescherm je oude foto’s – Velen van ons slaan nog altijd oude foto’s op en bewaren ze op zolders, in kelders of op andere vochtige plaatsen, wat ertoe kan leiden dat de foto’s aan elkaar blijven plakken en na verloop van tijd in een slechte staat verkeren. Maar als je ze in een doos bewaart met een paar silica gel zakjes, houd je je foto’s langer droog en intact.

Kun je de zakjes ook kopen?

Het is altijd mogelijk dat je meer silica gel zakjes nodig hebt dan de tijd die je hebt om ze op te sparen. Maar geen nood, je kunt ze ook gewoon kopen bij CanadaCo B.V., je droogmiddelenspecialist en reddende engel voor om het even welk project. Op de pagina van het bedrijf droogzakjes.nl vind je trouwens nog meer nuttige informatie waarvoor je silica gel kunt gebruiken en met een bestelling kom je al heel ver om heel wat zaken in huis te beschermen en een voorraad aan te leggen voor noodgevallen.