In het voorjaar van 2018 hebben mijn man en ik een nieuw huis gekocht in Enschede. Een leuk huis buiten de bebouwde kom met veel ruimte rond het huis en vooral heel veel glas, zodat er veel natuurlijk licht door de ramen naar binnen kan komen. We besloten direct verschillende investeringen te doen, zoals een overkapping achter het huis en kozen voor het plaatsen van een complete dakkapel. We kwamen steeds dichter bij het droomhuis dat we ooit in gedachten hadden. Toen we in de zomer besloten om de schoorsteen te laten testen (deze was niet gebruikt door de vorige eigenaar), kwamen we de eerste grote tegenvaller tegen. Tijdens het testen van de schoorsteen kwam de rook op de bovenverdieping door de vloer naar boven. Een levensgevaarlijke situatie waar we eigenlijk vrij weinig mee konden, want het compleet aanpassen van de schoorsteen was geen mogelijkheid. De schoorsteenveger raadde ons aan te zoeken naar rookkanalen in Enschede. Door te kiezen voor rookkanalen in Enschede konden we de haard gewoon gebruiken zonder dat heel de schoorsteen aangepast zou moeten worden. Op zoek dus naar de rookkanalen in Enschede, maar hoe pak je zoiets aan?

De beste rookkanalen in Enschede

De schoorsteenveger had gelukkig het antwoord op de vraag. Hij raadde ons aan om eerst eens te kijken bij Doldersum’s, die bekendstaan om de goede kwaliteit en goede prijzen. Nadat we op de website (doldersumvof.nl) gekeken hadden, besloten we een afspraak te maken. Mijn man  wilde vooral weten of hij zelf rookkanalen in Enschede kon monteren. Wel, dat bleek al snel geen optie omdat er aan veel voorschriften en voorwaarden voldaan moet worden. De experts konden direct zelf aan de slag met het aanleggen van de rookkanalen in Enschede. Dat hoefde van ons niet met zoveel haast. Het was immers zomer en warm, we hadden de haard nog lang niet nodig. Omdat we de rekening graag ineens wilden betalen, besloten we samen met de mensen van de rookkanalen in Enschede dat we het werk in oktober zouden laten doen, in de eerste week. Zo hadden we wat tijd om geld op te sparen en konden we in de winter lekker genieten van onze haard. Het monteren van de rookkanalen in Enschede ging een stuk sneller dan mijn man en ik dachten en de mensen gingen niet weg voordat zij zeker wisten dat alles helemaal in orde was. Goede service dus!

Genieten van ons nieuwe huis

We zijn nu op het punt gekomen waarop we ook echt kunnen genieten van ons nieuwe huis. Na alle aanpassingen is het tijd om even rust te pakken:

  • Met een boek voor de haard;
  • Lekker in de tuin onder de overkapping;
  • Liggend op bed kijkend op de dakkapel.

Begrijp me niet verkeerd. We zijn zeer tevreden met al het werk dat we hebben laten doen en dat we zelf gedaan hebben. Maar na een hectische verhuizing, na veel werk met het huis zelf en na veel mensen over de vloer gehad te hebben, is het nu even tijd om een pas op de plaats te maken. Te praten met de buren bijvoorbeeld. Even rustig in huis te zitten en te genieten van het moment. We hebben er goed aan gedaan om buiten de bebouwde kom te gaan wonen en we hebben er zeker verstandig aan gedaan om direct veel werk te laten doen. We worden namelijk ook een dagje ouder en dan is het prettig wanneer er geen dingen meer op de takenlijst staan, maar je gewoon een dag rust kunt houden.