Iedereen heeft wel eens van een usb kabel gehoord. Deze kabel kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Vooral als je in het bezit bent van een smartphone is een usb kabel handig. Wil je er eentje aanschaffen? Kijk dan eens bij 123megastore, dit is een integere aanbieder van usb kabels. 

Wat is een usb kabel precies?

usb is een afkorting en staat voor universele seriële bus. Deze kabel is het internationale standaard voor het aansluiten van andere apparaten aan je computer. Het komt er op neer dat dit kabeltje bijvoorbeeld een smartphone, muis of andere apparaat makkelijk verbind aan de computer of laptop. Vroeger werd hier een ander systeem voor gebruikt maar gelukkig is dat nu niet meer het geval. Bijna elke computer of laptop beschikt nu over een usb poort waardoor de verbinding ook nog eens super snel is. 

Waar kun je usb kabels nu voor gebruiken?

De kabel heeft verschillende variaties:

De bekendste vorm is de usb kabel type A. Deze kabel is de standaard en is op elke computer of laptop aan te sluiten. Dit type wordt het meest gebruikt. Een andere variant is de micro kabel. Deze usb kabel is geschikt om een smartphone aan te sluiten op een lader of een computer. Veel mensen maken dus gebruik van de micro kabel omdat tegenwoordig bijna iedereen een mobiele telefoon heeft. Het is wel belangrijk dat je bij deze kabels er op let dat er een juiste certificatie bij zit. Bijvoorbeeld bij iPhones en iPads moet de kabel een MFI certificaat hebben die is goedgekeurd door Apple. De kans is namelijk groot dat als je een goedkope usb kabel aanschaft, dat de kabel net niet in de oplader past. Zo vervormt de binnenkant van de lader en zal in de toekomst een officiële kabel niet meer in de lader passen. Kijk dus eerst goed of de kabel wel gecertificeerd is en wel echt geschikt is. De micro kabel heeft ook weer verschillende varianten. Bijvoorbeeld die van Apple zijn weer anders dan die van Android. Naast de type A kabels en de micro kabels, heb je ook de mini kabel. Met deze kabel kun je oude camera’s of externe harde schijven aansluiten op je computer. Alle kabels zijn in verschillende maten te krijgen. Je hebt de kabel 2.0 en 3.0. Deze zijn tot 3 of 5 meter te krijgen. Het verschil is dat de 3.0 minder energie verbruikt en het een voordelige variant is als het gebruikt wordt voor een mobiele telefoon. 

Verschil in merken

Er zit verschil in de kabels voor Android of Apple. Zo kun je een micro usb voor Android gebruiken en een usb kabel type C voor Apple. Wil je er dus zeker van zijn dat je kabel op een Apple toestel past, neem dan voor de zekerheid een lightning kabel. Deze kabel is gecertificeerd en past dus goed op een Apple toestel. Voordat je een usb kabel aanschaft is het dus handig om te weten voor welk doeleind je de kabel wil gebruiken. Zo kun je de kabel type A gebruiken als je bijvoorbeeld een muis wilt aansluiten op je computer. Wil je de usb kabel gebruiken om je telefoon op te laden of te verbinden aan de computer? Kijk dan eerst naar het merk van het toestel om zo de goede kabel uit te kiezen. Wil je de kabel alleen gebruiken om je oude camera aan je laptop te verbinden? Dan volstaat de mini kabel. 

Categorieën: Webwinkels en Webshops