Sinds enige tijd heb ik me voorgenomen om weer eens te gaan tennissen. Sinds de geboorte van mijn kinderen is het er vaak niet van gekomen, maar nu ze al wat ouder zijn vind ik het belangrijk dat ik wat meer lichaamsbeweging krijg. Ik had mijn oude rackets netjes opgeborgen, maar toen ik ze van zolder had gehaald bleek toch wel dat de tennissnaren hun beste tijd hadden gehad. Ik kon hier niet meer fatsoenlijk mee tennissen en daarom ben ik op zoek gegaan naar nieuwe tennissnaren. Ik kwam zo op www.velthuisracketservice.nl terecht. Velthuis Racket Service biedt de service om oude tennisrackets weer als nieuw te maken en dat klonk mij als muziek in de oren. Ik kon hier direct terecht voor:

  • Nieuwe snaren
  • Nieuw tape
  • De juiste bespanning

Ik heb toen gelijk contact opgenomen met Frank Velthuis, de man achter Velthuis Racket Service, die gevestigd is in Maarssen. Aangezien ik zelf in Utrecht woon en tennis op Papendorp, is Maarssen voor mij heel goed te doen. Toen ik Frank Velthuis aan de lijn had heb ik uitgelegd hoe slecht de staat van mijn tennisrackets was en dat er op z’n minst nieuwe tennissnaren in gezet moesten worden. Dit is iets wat hij graag voor mij wilde doen en daarom hebben we afgesproken wanneer en waar ik de rackets zou brengen, zodat hij de nieuwe tennissnaren in mijn rackets kon aanbrengen.

Sterke tennissnaren voor professioneel gebruik

Voor het plaatsen van nieuwe tennissnaren maakt Frank Velthuis gebruik van verschillende materialen. De meeste tennissnaren zijn gemaakt van een speciaal soort polyester dat ook gebruikt wordt in de rackets van echte professionele tennisspelers. Dit moeten dus wel goede snaren zijn, dus ik was hier wel heel gelukkig me. Ik kon daarbij kiezen uit tennissnaren van verschillende diktes. Het is grappig om te merken dat Frank Velthuis deze dienst aanbiedt vanuit zijn liefde voor de tennissport. Hij weet heel veel van tennis en is ook goed op de hoogte welke professionele spelers gebruik maken van welke tennissnaren. Ik dacht altijd dat die mensen echt heel duur materiaal gebruikte, maar dat valt eigenlijk wel mee. Juist de betaalbare tennissnaren van het polyester dat hij gebruikt en zelfs van dezelfde merken wordt ook gebruikt door de spelers die professioneel tennissen. Ik ben zelf een typisch gecontroleerde speler. Ik geef wel kracht, maar ga liever voor een goed gevoel en optimale balcontrole. Daarbij spelen de tennissnaren een grote rol en daarom heb ik ervoor gekozen om een snaar te gebruiken die Babolat RPM Blast wordt genoemd. Volgens Frank Velthuis is dit onder andere de snaar die Rafael Nadal gebruikt en daarmee wist hij voor mij wel een gevoelige snaar te raken. Ik heb hem gevraagd wat de kosten zouden zijn van het aanbrengen van deze snaren in mijn tennisrackets en dat viel me echt reuze mee. De kosten zijn niet te vergelijken meet het plezier dat je er in tennis voor terug krijgt. Ik heb dus direct ingestemd met het plaatsen van deze snaar in mijn tennisracket.

Winnende snaren

Ik moet zeggen, nu ik een aantal partijen tennis heb gespeeld en mijn oude vorm weer begin terug te krijgen merk ik met hoeveel gemak ik tennis. Ik denk dat ik nu zelfs beter tennis dan met de oude snaren die in mijn tennisrackets zaten. Ik heb zelfs al een aantal partijen gewonnen en ik ga nu vol energie beginnen met het trainen voor competities. Ik krijg er al helemaal zin in. Ik ben blij dat ik Frank Velthuis heb ontdekt, want met zijn service heb ik altijd rackets die in perfecte conditie zijn.

Categorieën: Vrije tijd en Hobby