Magento, het meest populaire webshop systeem wereldwijd, is een open source e-commerce platform met de inhoud en functionaliteit van een online winkel. Wat Magento webshop zo goed maakt, is het feit dat de hele webshop te beheren is via een administratiepaneel. Kijk voor meer informatie op: creativeict. Om een Magento webshop te maken heb je geen rechten nodig van de ontwikkelaar van de software, en om die reden is het een kosteloze software.

Wereldwijd zijn er meer dan 240.000 webshops die op Magento draaien. Dit maakt Magento het meest gebruikte platform wereldwijd voor het bouwen en inrichten van je webshop. Er zijn veel grote namen die gebruik maken van Magento, bijvoorbeeld Nike en Gant maken dankbaar gebruik van dit platform. Dit klinkt allemaal erg fancy, maar het is voor iedereen bereikbaar en haalbaar om een webshop te bouwen met Magento. Het is geschikt voor kleine, maar ook zeker voor grote online winkels. Dit komt mede dankzij de schaalbaarheid van het platform.

Voordelen Magento webshop

Een webshop in Magento vergemakkelijkt het aankoopproces voor haar bezoekers. Dit komt mede dankzij meerdere functies zoals tags, productvergelijkingen en reviews. Maar dit zijn niet de enige voordelen van een Magento webshop:

 • Het platform wordt wereldwijd door duizenden ontwikkelaars gebruikt
 • Het platform is schaalbaar en biedt daarom onbeperkte mogelijkheden
 • Het platform is toegankelijk en gebruiksvriendelijk voor iedereen
 • Het is zoekmachine vriendelijk en biedt daarom de kans om hoge posities in Google te behalen
 • Het platform is volledig op maat te maken, hoe jij het wil
 • Magento webshops zijn eenvoudig te koppelen met betaal, verzend, boekhoud en marketingsystemen
 • Magento is geschikt voor B2B, maar ook voor B2C
 • Magento heeft veel integratiemogelijkheden

Functies

Een Magento webshop heeft veel belangrijke en bruikbare opties, waardoor het voor jou een stuk makkelijker wordt gemaakt om een eigen webwinkel te beginnen. 

 • Magento heeft een multi-store opties; dit betekent dat Magento de optie biedt om snel en gemakkelijk uit te breiden met een extra webshop voorkant
 • Magento biedt vele extensies, zowel op het internet als op de Magento Marketplace, dit is een marktplaats dat Magento zelf heeft gelanceerd. Hierdoor bestaat er de mogelijkheid om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan je webshop\
 • SEO-extensies, die het mogelijk maakt om SEO vriendelijke productbeschrijvingen te schrijven bijvoorbeeld, waardoor jouw webshop en producten altijd bovenaan staan in Google! De SEO-extensie maakt het ook mogelijk om een live zoekfunctie toe te voegen in je webshop, zodat bezoekers direct kunnen zoeken en vinden wat ze willen

Magento Open Source

Wat ook een heel groot voordeel is, is dat Magento Open Source een gratis softwarepakket is. Dit houdt in dat iedereen kan meewerken aan de verbetering van het product. Dit maakt het mogelijk om veel extensies te vinden en toe te voegen aan je webshop, helemaal GRATIS!

Neem contact met ons op om advies op maat te krijgen over Magento, en hoe je een online winkel kan opzetten. Wil je liever dat wij dit voor je realiseren, dan is dat natuurlijk ook mogelijk bij Creative ICT!

Categorie├źn: Webwinkels en Webshops