In de door technologie gedreven tijden van tegenwoordig is het gebruikelijk dat steeds meer kinderen aan de televisie en hun gadgets lijken vastgeplakt. Kinderen van tegenwoordig brengen steeds meer hun tijd binnenshuis door, wat een negatieve invloed heeft op hun ontwikkeling en gezondheid. Bovendien krijgt obesitas hierdoor alle kansen. Kinderen hebben de dag van vandaag minder moeite om zich binnenshuis bezig te houden, maar dit betekent niet dat gloednieuw buitenspeelgoed hen niet langer naar de deur doet rennen om buiten te spelen. Als je tijdens een gezinsuitje naar een park je kinderen niet uit de speeltuin krijgt, kan het een goed idee zijn om in je eigen tuin een mini-set te installeren. Er zijn heel veel opties om uit te kiezen. Veel klimrekken en schommels komen in hout, maar je vindt ook makkelijk minder dure oplossingen. Trouwens, buitenspeelgoed hoeft helemaal niet groot en duur te zijn. Zelfs de kleinste items kunnen je kinderen urenlang bezighouden. Als je kinderen nog klein zijn, kun je bijvoorbeeld een zandbak installeren met emmertjes en schopjes. Uiteraard gaat buitenspeelgoed gepaard met de leeftijd van je kind. Andere dingen om te overwegen, is de ruimte die je hebt voor buitenspeelgoed en ook de veiligheid mag niet over het hoofd gezien worden.

Buitenspeelgoed voor het strand

Wanneer je je een strand voorstelt, denk je waarschijnlijk aan oneindig veel plezier maken met je kinderen om er samen een onvergetelijke dag van te maken. Je ziet in je verbeelding waarschijnlijk ook kinderen ronddartelen met vliegers terwijl volwassenen zich uitstrekken in het zand. Kortom, het strand is de ideale plek om te ontspannen tijdens de warme zomermaanden. Als je met lege handen naar het strand trekt en de hele dag naar het water zit te staren, beleef je wellicht enkele meditatieve moment voor jezelf. Jouw kinderen zullen er helaas niet zo gelukkig mee zijn! Er is heel wat buitenspeelgoed dat je kunt meenemen om een dag aan zee tot een succes te maken. Of het nu jij en de kinderen zijn, of jij en een groep vrienden die deze zomer naar het strand gaan, we hebben een lijst samengesteld met buitenspeelgoed die de beste strandspellen omvatten en je een geweldige tijd zullen bezorgen. Wat je in onze lijst niet zult vinden is badminton. Door de wind lijkt het ons vaak onmogelijk om dit buitenspeelgoed te gebruiken op het strand. Maar je kunt het uiteraard elders spelen! Wat je wel in onze lijst vindt, zijn onder andere:

• gigantische opblaasbare ballen voor oneindig veel plezier
  • waterpistolen
  • emmertjes en schopjes
  • ballen
  • frisbees
  • vliegers

De voordelen

Speelgoed voor buiten biedt verschillende mentale en fysieke gezondheidsvoordelen voor opgroeiende kinderen. Blootstelling aan buitenspeelgoed kan de persoonlijkheid van kinderen positief beïnvloeden, ze dichter bij de natuur brengen, hen helpen om essentiële sociale vaardigheden te ontwikkelen en een impuls te geven aan hun creativiteit en verbeeldingskracht. Buiten spelen en buitenspeelgoed zou een vitaal onderdeel moeten zijn van de jeugd van elk kind. Het is een prachtige manier om verschillende levensvaardigheden te leren, een geweldige kans voor kinderen om open te bloeien, te rennen, te springen, er een puinhoop van te maken en zichzelf te ontdekken in een natuurlijke omgeving. Daarom is het belangrijk voor ouders om een ​​bewuste en een proactieve rol te spelen bij het ontwikkelen van een positieve kijk op buitenspeelgoed voor kinderen. En dit soort speelgoed hoeft echt niet duur te zijn om oneindig veel plezier te beleven. De SpeelgoedFamilie brengt je een ruim en veelzijdig aanbod om uit te kiezen. Om het even waar je kinderen gaan genieten van de gezonde buitenlucht, op www.speelgoedfamilie.nl vind je altijd een leuk item om je kinderen een fijne tijd te bezorgen.

Categorieën: Kinderen en Speelgoed