Hoewel tegenwoordig steeds meer digitale attributen worden gebruikt bij bijeenkomsten, zijn er nog steeds gelegenheden die vragen om een flipover. Dit is eigenlijk een bord met een enorm kladblok erop. Het beschikt over een grote stapel papieren die makkelijk te verwijderen zijn. De presentator, docent of andere persoon die het woord heeft kan eenvoudig met een stift op het papier schrijvem. Het werkt het beste in een kleine ruimte als een klaslokaal, waarbij de persoon die het verst weg zit de tekst nog steeds kan lezen. Afhankelijk van de grote van het handschrift uiteraard. Nog steeds is flipover bij meerdere leveranciers te verkrijgen zoals de webshop Whiteboard-flipover. Op de website whiteboard-flipover.nl worden de meerdere uitvoeringen getoond die zij verkopen. Ze worden namelijk in meerdere formaten gemaakt. Voor een kleine ruimte is een klein type ideaal en voor grote ruimtes zoek je een met grotere afmetingen. Verder verschillen ze ook in de samenstelling van het materiaal. Een flipover is meestal voorzien van een grote standaard. Vaak met drie poten, soms wielen of een voet. Allemaal zijn ze te verplaatsen van de ene naar de andere ruimte, maar het gemak waarmee dat gedaan wordt verschilt per type. Welke jij aanschaf is afhankelijk van veel factoren, maar uiteindelijk zijn ze allemaal geschikt om te gebruiken bij presentaties voor een grote groep mensen.

De luxe flipover

Soms is de representativiteit ook wel belangrijk voor een flipover. Met name als er veel bijeenkomsten plaatsvinden met deelnemers van buitenaf of potentiele klanten deelnemen. In dat geval is het belangrijk dat er spullen staan die er goed uit zien en goed werken. Hoe je dit kan bepalen, dat is met name aan de hand van de kwaliteit van het materiaal en de mogelijkheden van de flipover. Zo bestaat er de variatie Legamaster die zelfs als een drieluik uit elkaar geklapt kan worden. Aan de onderkant zit een poot met wielen, vergelijkbaar met een bureaustoel. De flipover is hierdoor makkelijk te verplaatsen en ook nog goed in gebruik. Een nog mooiere versie is de Alura. Deze is niet zo heel groot, namelijk 70 bij 104 centimeter. Het is mogelijk een flipoverblok erop te bevestigen, maar je kan hem ook gebruiken als whiteboard. Aan de onderkant van het scherm zit een rand bevestigd waarop de stiften gelegd kunnen worden samen met de wisser en de magneten. Hij is ook nog in hoogte verstelbaar en door de wielen makkelijk te verplaatsen. Zo is deze flipover in zowel grote als kleine ruimtes goed te gebruiken.

Voor een opvallend verhaal

De prijzen voor flipovers zijn dan ook zeer wisselend. Voor een lage prijs van ongeveer €70,- schaf je er een aan of zelfs voor een hoger bedrag als €800,-. Met een klein budget zet je in een ruimte een mooie flipover neer. Je zal snel merken dat hier dankbaar gebruik van gemaakt zal worden. Naast de modellen verkoopt Whiteboard-Flipover ook de accessoires die het gebruik van de flipover makkelijker maken. Denk daarbij aan:

  • Stiften/markers
  • Magneten
  • Flipoverblok
  • Magnetische klemmen
  • Stickers

Het is zelfs mogelijk een gehele kit te kopen die voorzien is van allerlei accessoires om te gebruiken voor bijeenkomsten en trainingen. Heeft een presentator veel te vertellen en uit te beelden, dan kunnen deze materialen goed van pas komen om het verhaal mee te versterken. Het uitschrijven van het verhaal en het gebruik van kleuren, stickers en magneten kunnen helpen om structuur aan het verhaal te krijgen. Veel stiften zijn in meerdere kleuren te verkrijgen, wat ook gebruikt kan worden tijdens het schrijven op de flipover. Hierdoor valt jouw verhaal nog meer op bij de deelnemers.