Dit jaar ben ik een klein bedrijfje begonnen om extra inkomen te genereren en vind het erg leuk om te ondernemen. Ik ben een webshop gestart en verkoop zelf gemaakte babykaarten. Ik had vroeger al veel kennissen die vroegen of ik een kaart voor hun wilde maken en besloot om er een bedrijf in te starten. Ondernemen is erg verschillend van voor een baas werken en veel dingen zijn nieuw voor mij. Ik moet nu zelf mijn administratie en boekhouding bijhouden en besloot om hiervoor een boekhoudprogramma te gebruiken. Ik vond het lastig om te kiezen, maar via de website van Boekhoudprogrammagids kon ik gemakkelijk verschillende programma’s vergelijken en de beste uitkiezen. Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het maken van geboortekaartjes. Ik vond het een leuk idee om zelf het geboortekaartje te maken van onze zoon en kreeg veel leuke reacties van vrienden en familie. Veel mensen dachten dat ik het kaartje had gekocht en niet zelfgemaakt had. Sindsdien zijn er verschillende kennissen die vroegen of ik het kaartje voor hun kon maken, dit deed ik altijd gratis voor hun. Ik vond het altijd erg leuk om te doen en het leek mij een goed idee om een bedrijfje hierin te beginnen. Er komen veel nieuwe dingen voor mij kijken bij het ondernemen en ik probeer het mijzelf gemakkelijk te maken. Mijn boekhouding wilde ik met een boekhoudprogramma doen, omdat dit aangeraden was. Ik had online gelezen dat je de boekhouding ook met bijvoorbeeld Excel kan doen, maar dat leek mij erg ingewikkeld. Ik heb weinig verstand van boekhouden, ik hebben alleen een snelle starterscursus gedaan. Met een boekhoudprogramma hoef je niet alle regels te onthouden, maar het is wel handig dat je weet wat je doet, door had ik de cursus gevolgd.

Wat is voor mij het beste boekhoudprogramma?

Ik wilde graag een boekhoudprogramma uitkiezen die gemakkelijk te gebruiken is en door veel andere kleine webshops worden gebruikt, maar wist niet welke dit was. Online zocht ik naar meer informatie en kwam toen de website Boekhoudprogrammagids tegen. Op deze website kon ik diverse tips lezen over boekhouden, welke programma’s het populairste zijn en reviews over de programma’s. Met deze website kon ik gemakkelijk een selectie maken van welke programma’s het beste voor mij geschikt waren. Ik zag dat ik ook een boekhoudprogramma gratis kon uitproberen en besloot om dit te doen.

Zelf gemakkelijk mijn boekhouding bijhouden

Het boekhoudprogramma dat ik getest had beviel mij niet, maar gelukkig kon ik ook een ander programma testen en deze beviel wel. Ik kan nu gemakkelijk zelf mijn boekhouding bijhouden en word er steeds handiger in. Ik ben blij dat ik geen boekhouder nodig heb, want zo bespaar ik veel geld. Met de hulp van Boekhoudprogrammagids kon ik gemakkelijk een goed boekhoudprogramma uitkiezen en vergelijken met andere opties. Ik vond de website erg handig en kan deze site aanraden aan andere starters.

  • Op de website staat veel informatie over boekhouden
  • Je ziet snel de populairste programma’s en hun beoordelingen
  • Ik kon gemakkelijk de beste programma’s uitkiezen
  • Sommige programma’s kan je gratis uittesten
Categorie├źn: Bedrijven en Bedrijfsleven